Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Kαι σε βρέφη από έξι μηνών το εμβόλιο για τη νέα γρίπη



Και τα βρέφη, από έξι μηνών, θα εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής επιστημόνων. Από την ερχόμενη Τρίτη θα εμβολιάζονται μωρά έξι μηνών έως και ενήλικες μέχρι 49 ετών...



...και τα δύο εμβόλια που γίνονται στην Ελλάδα κρίνονται ασφαλή και για τα βρέφη βάσει στοιχείων από μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Βρετανίας και άλλων χωρών.

Άρκεί μία δόση του εμβολίου για τα υγιή παιδιά και ότι η επαναληπτική δόση χρειάζεται μόνο σε παιδιά που έχουν υποκείμενο νόσημα.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 6.120 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέα γρίπης, ενώ υπολογίζονται στις 400.000-600.000 οι Έλληνες που έχουν νοσήσει εξαιτίας του νέου ιού της γρίπης.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Επιμένουν οι λοιμωξολόγοι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός...



Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του κύματος της πανδημίας λένε οι λοιμωξολόγοι, ενώ εκτιμάται ότι συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων. Στην Eλλάδα υπάρχουν 20 ασθενείς με πνευμονία από τη νέα γρίπη εκ των...



..οποίων οι 13 νοσηλεύονται σε Mονάδα Eντατικής Θεραπείας. Οι 9 είναι σε κρίσιμη κατάσταση εκ' των οποίων οι 2 δεν έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι 4 από τους 7 είναι παχύσαρκοι, γεγονός που ενδεχομένως επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση της υγείας τους.

Mέχρι στιγμής έχουν προσέλθει για να εμβολιαστούν 4000 άτομα εκ των οποίων το 10% έως 20% ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Oι λοιμωξιολόγοι σημείωσαν ότι στη Σουηδία, σε 2,1 εκατομμύρια εμβολιασμούς έχουν καταγραφεί 137 ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες δεν έχουν χαρακτηρισθεί σοβαρές.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Α(Η1Ν1)ν νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας



Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Α(Η1Ν1)ν νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας:
" Άνδρας 54 ετών, με ιστορικό υποκείμενης νόσου (ηπατική κίρρωση), παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
" Άνδρας 18 ετών, τετραπληγικός, παρουσίασε...
οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

" Γυναίκα 48 ετών, με ιστορικό υποκείμενης νόσου (νοσογόνο παχυσαρκία), παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και τέθηκε σε εξωσωματική οξυγόνωση.

" Γυναίκα 49 ετών, με ιστορικό υποκείμενης νόσου (νοσογόνο παχυσαρκία), 0παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και τέθηκε σε εξωσωματική οξυγόνωση.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

6.000 οι νεκροί παγκοσμίος από τη Νέα Γρίπη



Ξεπέρασε το φράγμα των 6.000 νεκρών η νέα γρίπη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο αριθμός των νεκρών την 1η Νοεμβρίου είναι "το λιγότερο 6.071" σε 199 χώρες σε όλο τον κόσμο...



...σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Η προηγούμενη εκτίμηση του Οργανισμού, με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, έκανε λόγο για αύξηση κατά 14% του αριθμού των θανάτων σε μία εβδομάδα, ή "το λιγότερο 5.700 θανάτους".

Στην Ουκρανία 109 άνθρωποι πέθαναν από τη νέα γρίπη (Η1Ν1) και οξυμένα αναπνευστικά προβλήματα.

Χιλιάδες οι Ουκρανοί που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, όπως λέει ο ΠΟΥ.

763.000 άνθρωποι νόσησαν από τη νέα γρίπη και οξυμένα αναπνευστικά προβλήματα, από τους οποίους περίπου 34.000 νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο, επεσήμανε στον Τύπο ο υπεύθυνος υγειονομίας της Ουκρανίας, Ολεχάντρε Μπιλοβόλ.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αρνούνται οι νοσηλευτές - γιατροί να κάνουν το εμβόλιο - Τότε πως θα το κάνουμε εμείς;



Πως να πάμε να κάνουμε εμβόλιο όταν το 90% των νοσηλευτών αρνούνται να το κάνουν όπως και το 58% των γιατρών; Μην μας πείτε ότι όλοι όσοι αρνούνται έχουν αλλεργία στα αυγά!(απαγορεύεται το εμβόλιο σε όσους έχουν αλλεργία στα αυγά).

Άρα αν...

δεν κάνουν όσοι έρχονται σε άμεση επαφή μαζί με τους ασθενείς ποιος θα μας πείσει ότι θα κάνουμε εμείς. Προφανώς κάτι ξέρουν και δεν κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και βγαίνει η Γιαμαρέλου και παρακαλάει.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Γρίπη μυστήριο στην Ουκρανία



ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ

Περισσότερα απο 67 άτομα έχουν πεθάνει και 250,000 αρρωστήσει απο μια περίεργη γρίπη που χτυπάει το αναπνευστικό στην Ουκρανία. Ό Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει εκεί ομάδα ειδικών για...

να δουν τι ακριβώς ειναι αυτό. Υπάρχει μια περίπτωση να είναι όλα τα κρούσματα σχετικά με τη γρίπη των χοίρων αλλά ειναι νωρίς ακόμα για να πουν κάτι τέτοιο

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κλείνει τα σύνορα με την Ουκρανία η Σλοβακία λόγω νέας γρίπης



Το κλείσιμο του περάσματος Velke Slemence/ Mali Selmenci στα σύνορα της Σλοβακίς με την Ουκρανία αποφάσισε η Σλοβακία, όπως και την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών σε ένα άλλο πέρασμα. "Αυτό το μέτρο επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες κάθε ημέρα"...



....δήλωσε ο Ρόμπερτ Κάλινακ ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας Ρόμπερτ Κάλινακ

Εφεξής θα γίνονται πιο λεπτομερείς έλεγχοι στα σύνορα, ενώ ο κ. Κάλινακ συμβούλευσε τους κατοίκους της χώρας να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία αυτήν την περίοδο.

Τουλάχιστον εξήντα επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία λόγω της νέας γρίπης Α.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Βοήθεια σε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό ζητά η Ουκρανία για τη νέα γρίπη



Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούσενκο, ζήτησε επείγουσα βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις γειτονικές προς την Ουκρανία χώρες, προκειμένου να αναχαιτίσει την επιδημία της γρίπης H1N1 που πλήττει τη χώρα...



... Η επιστολή που απευθύνει ο Γιούσενκο στους ομολόγους του "περιέχει έναν κατάλογο φαρμάκων και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης τα οποία έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση της επιδημίας".

60 άνθρωποι πέθαναν στην Ουκρανία από γρίπη μέσα σε μία εβδομάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χωρίς να διευκρινίζει, ωστόσο, πόσα από τα κρούσματα σχετίζονται με τη νέα γρίπη.

Δύο νεκροί που νόσησαν απο τη νέα γρίπη . Είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό σύμφωνα με το Υπουργείο .


2 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ.ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Δύο ασθενείς που έπασχαν απο τη νέα γρίπη αλλά και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ενα 16χρονο κορίτσι το οποίο έπασχε απο..... λευχαιμία το οποίο νοσηλεύτηκε σε μονάδα Εντατικής όταν παρουσίασε τα συμπτώματα της γρίπης πριν απο δύο μήνες κατέληξε σύμφωνα...
με τους γιατρούς απο τη Λευχαιμία . Ο δεύτερος ασθενής είναι ενας 42 χρονος άνδρας που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με μυοκαρδίτιδα και όταν έγιναν οι εξετάσεις διαπιστώθηκε οτι είχε προσβληθεί απο τον ιό της νέας γρίπης . Τις επόμενες ώρες θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθεί εαν το πρόβλημα στην καρδιά το προκάλεσε ο ιός. .


http://www.agroschannel.com/