Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Μία 11χρονη στη Νάπολη πέθανε από τη γρίπη H1N1




Ένα κοριτσάκι 11 ετών πέθανε την Παρασκευή (χθες) στη Νάπολη (νότια Ιταλία) από τη γρίπη H1Ni, ανεβάζοντας σε δώδεκα τον αριθμό των θανατηφόρων κρουσμάτων από την ασθένεια στην Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες...

Το κοριτσάκι, που κατοικούσε στην Πομπηία, εισήχθη στο νοσοκομείο τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη με υψηλό πυρετό. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο παιδιατρικό νοσοκομείο Σαντομπόνο της Νάπολης, όπου παρουσίασε οξύ καρδιο-αναπνευστικό σύνδρομο, πιθανότατα από καρδιακή αιτία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι πρακτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά σήμερα Σάββατο, αποδείχθηκαν θετικές στον ιό H1N1. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες εξετάσεις προκειμένου να προσδιορισθεί με βεβαιότητα η αιτία του θανάτου της.

Πρόκειται για το έκτο θύμα αυτού του τύπου της γρίπης στη Νάπολη, το δωδέκατο στην Ιταλία και το πρώτο μεταξύ των παιδιών, μετά το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Ansa.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου